2020-04-19

Sen med deklarationen?

Det kan ta väldigt lång tid att få ihop deklarationen, speciellt om man gjort många affärer och inte jobbat med deklarationen kontinuerligt under året. Det kan vara transaktioner man inte hittar, som gör att siffrorna inte stämmer, det kan ta tid och vara svårt att samla ihop allt material och kontrollera det. Du kan också ha andra förhinder, du kanske har varit sjuk och inte haft möjlighet att göra klart i tid. Då kan du ansöka om anstånd med deklarationen.
Läs mer...
2020-04-02

Fallgropar vid handel med kryptovalutor

Att handla med kryptovalutor kan vara väldigt lönsamt och det har historiskt gett en otroligt bra avkastning. Om du köpte Bitcoin bara för 4-5 år sedan har du fått 1000-tals procent i avkastning. Men det finns några fallgropar med skatten som man måste se upp med som vi tar upp i denna artikeln.
Läs mer...
2020-03-31

Hur man deklarerar handel med kryptovalutor: skatteguiden 2020

Att deklarera kryptovalutor liknar till stor del hur man deklarerar aktier och andra värdepapper. Det finns dock vissa skillnader som vi reder ut i denna artikeln. En av svårigheterna är hur man räknar ut vad man köpt och sålt för eftersom man inte alltid handlar från och till svenska kronor när man handlar med kryptovalutor/virtuella valutor. En annan fundamental skillnad är att man bara får kvitta 70% av sina förluster mot vinsterna.
Läs mer...
2020-01-18

Nyheter för 2020

Under 2020 kommer deklarerakrypto.se förbättras med bland annat funktioner runt import för att du enklare ska kunna importera och få bättre översikt och kontroll över dina importer. Vi ser fram emot ett nytt år och hälsar alla nya kunder varmt välkomna!
Läs mer...